Loenatix ís Amsterdamse streetwear, gemaakt door mensen die zichzelf verloren en gevonden hebben in deze stad. Elk kledingstuk draagt het verhaal van de maker. In onze winkel in Amsterdam West worden de collecties lokaal ontworpen en geproduceerd. Elk creatief design vertelt een ander verhaal van de stad en de straat.

 

 

Sociale Amsterdamse streetwear

Ons Loenatix avontuur begon in 2003, een tikkeltje eigenwijs en overtuigd van het feit dat elke vrijzinnige geest iets moois te bieden heeft, begonnen we onze sociale firma op de Overtoom 301. In 2007 sloegen we de handen ineen met zorginstelling Roads Arkin, waardoor we nog meer mensen een betekenisvolle werkplek konden bieden. Dankzij deze veelzijdige groep creatieve geesten ontwikkelde Loenatix haar duurzame Amsterdamse streetwear en kregen onze creatieve collecties een vaste plek in onze eigen kledingwinkel op de Jan Pieter Heijestraat. Dit is de plek waar we, sinds november 2015 als Stichting Loenatix, onze streetwear produceren, presenteren en verkopen.


 

Streetwear met een verhaal

Het merk Loenatix heeft haar street credibility en eigenwijze designs te danken aan haar creatieve en eigenzinnige groep medewerkers. Mensen die, om wat voor reden dan ook, tijd en ruimte nodig hebben om weer mee te draaien in de samenleving. Die tijd en ruimte krijgen ze bij Loenatix, waar elk design is bedacht en ontworpen door deze mensen. De prints zitten vol humor en zelfspot en nemen ons idee van wat 'normaal' is onder de loep en op de hak. Wat is normaal? Ben jij zelf wel lekker normaal? Bij Loenatix maakt het niet uit, normaal of niet-normaal, wij vinden het allemaal normaal. Onze mensen krijgen bij Loenatix de tijd om hun ritme (terug) te vinden en hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. Via Loenatix vervolgen zij hun eigen weg en verhaal naar een (meer) zelfstandig leven.

Loenatix textiel


Eerlijk en duurzaam

Met Loenatix sluiten we ons aan bij de missie om een eerlijke en duurzame mode-industrie te creëren. Al onze kleding is gemaakt van fair trade en biologisch textiel. We maken gebruik van gerecyclede textielsoorten en textiel van duurzame bronnen, zoals eucalyptus hout. Onze inkten zijn op waterbasis. Dat is beter voor het milieu én onze gezondheid. Bovendien wordt deze inkt zo goed opgenomen door de textielvezels, dat je hem bijna niet op het textiel voelt zitten. Voor meer complexe ontwerpen en oplagen maken we ook gebruik van pvc-vrije plastisol inkten, waarbij we zorgen dat er vrijwel geen restmateriaal overblijft. Al onze shirts en sweaters hebben een Fair Wear Foundation Certificaat. De Fair Wear Foundation is een non-profitorganisatie die ervoor zorgt dat mensen onder gezonde leefomstandigheden in fabrieken werken en een eerlijk loon ontvangen. Op deze manier laten we onze consumenten zien dat eerlijke kleding niets in hoeft te leveren op kwaliteit en ontwerp. Je loopt er streetwise én duurzaam bij in je nieuwe Loenatix outfit.
Interessante sites met of over duurzame kleding


fashion revolution
projectcece
Peddler

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »