Sociaal T-shirt merk

In 2003 zijn we als sociale firma op de Overtoom 301 (OT301) begonnen onder de naam Fijnhout Drukkerij. De succesvolle zeefdrukkerij is in 2007 overgegaan naar zorginstelling Roads B.V. en in 2008 is de T-shirtwinkel Loenatix opgezet die uiteindelijk is uitgegroeid tot een duurzaam T-shirtmerk. Sinds november 2015 zijn we weer zelfstandig als Stichting Loenatix.

Alle prints van het merk Loenatix zijn ontworpen en bedacht door onze eigen medewerkers en worden in een kleine oplage ambachtelijk gezeefdrukt. We werken met mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. De prints zijn veelal gemaakt met zelfspot en bedoeld om het stigma onder de aandacht te brengen. Je kunt je afvragen wat normaal is en wie bepaalt dat eigenlijk? We willen uitdragen dat het oké is om niet normaal te zijn.

Onze medewerkers werken enkele dagdelen in de week bij ons om weer werkritme op te bouwen en ervaring op te doen op gebied van zeefdrukken, vormgeving, verkoop, administratie, pr/marketing. Wij zijn altijd op zoek naar de talenten van onze deelnemers en zullen ze daarin stimuleren en opleiden.


 

Fair trade & duurzame kleding

Loenatix heeft enkele jaren geleden bewust de keuze gemaakt om alleen fair trade en biologisch textiel in te kopen en zo veel mogelijk te werken met waterbasis inkt of pvc-vrije plastisol inkt. Hierbij kun je denken aan biologisch katoen, modal en Tencel wat bijvoorbeeld wordt gemaakt van cellulose uit eucalyptushout. Daarnaast zijn er producten van gerecycled katoen en gerecycled polyester. De productie van het materiaal gebeurt via een gesloten systeem waarbij water en oplosmiddelen blijvend gerecycled worden. Wij vinden het belangrijk te werken met groothandels die net als wij hun steentje bijdragen in het leveren van een veilige werkomgeving en eerlijke prijzen binnen de productie van kleding. Al onze shirts en sweaters hebben een Fair Wear Foundation Certificaat. De Fair Wear Foundation is een non-profit organisatie die ervoor zorgt dat mensen onder gezonde leefomstandigheden in fabrieken werken en een eerlijk loon ontvangen. Op deze manier proberen wij steeds meer consumenten over te halen eerlijke kleding te kopen.

Loenatix textiel


De inkten

Omdat wij dagelijks met inkten werken hebben wij besloten om zoveel mogelijk te werken met inkten op waterbasis. Dat is beter voor de gezondheid en het milieu. Daarbij heeft het als voordeel dat je de inkt bijna niet voelt op het textiel. Helaas is het niet bij alle ontwerpen en oplages mogelijk deze techniek toe te passen. Daarvoor gebruiken we nog pvc-vrije plastisol inkten. Hierbij zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk wordt schoongemaakt, en dat er weinig restafval is.
Loenatix Streetwear is ook te koop bij:


Straatwaar:
Amsterdam, o.a. Albert Cuypmarkt, straatwaar.nl

Voorheen:
The Upcycle Store: 
Sint Annendwarsstraat 13, Amsterdam, upcycle.nl
Jomixsy: 
Bilderdijkstraat 179, Amsterdam, jomixsy.nl
Knotsknetter: 
Jan Evertsenstraat 100, Amsterdam, knotsknetter.nl
Brandmission: 
Zijlstraat 85, Haarlem, brandmission.nl
Wwen:
 Prinsestraat 70, Den Haag, wwen.nl
Otis & de Wolf: Postjesweg 50 H, 1057 EC Amsterdam, https://www.otisendewolf.nl/
Het Faire Oosten: Waldenlaan 208, Amsterdam, hetfaireoosten.nl
Radijs Conceptstore: Laarstraat 20, Zutphen, radijsje.nl
Die Zijn Er: Zwanestraat 29, Groningen, diezijner.eu
The Maker Store: De Hallen, Amsterdam, themakerstore.nl
Kuhne Design, Alkmaar
NHTK, Amsterdam
Rambler, Amsterdam
The Maker Store, Amsterdam
De Kast, Utrecht


Loenatix in jouw winkel verkopen? Stuur een mailtje naar: [email protected]


Interessante sites met of over duurzame kleding

hetkanwel.nl
robintailor.nl
siddlifestyle.com
eerlijkwinkelen.nl
fashion revolution
projectcece

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »