SHIRTS WITH A STORY

Groen & duurzaam

FAIRTRADE ORGANIC TEXTIEL & SLOWFASHION

Loenatix heeft enkele jaren geleden bewust de keuze gemaakt om alleen nog fairtrade en veelal organic (biologisch) textiel in te kopen. Omdat we als sociale firma werken met mensen die buiten de boot vallen is het ook belangrijk dat het textiel in goede omstandigheden wordt gemaakt. We werken met groothandels die net als wij hun steentje proberen bij te dragen in het leveren van een veilige omgeving en eerlijke prijzen binnen de productie van de kleding. O.a. Stanley & Stella  en Continental Clothing.
Ondanks dat dit hogere inkoopkosten met zich mee brengt en een lange adem nodig is tegen de grote ‘fastfashion’ bedrijven, proberen we steeds meer consumenten  over te halen eerlijke kleding te kopen.

Loenatix textiel

INKT

Omdat wij dagelijks met inkten werken hebben wij besloten om zoveel mogelijk over te stappen op waterbasis inkten. Beter voor de gezondheid en de natuur. Daarbij heeft het als voordeel dat je de inkt bijna niet voelt op het textiel. Helaas is het niet bij alle ontwerpen en oplages mogelijk deze techniek toe te passen. Daarvoor gebruiken we nog pvc vrije plastisol inkten.